woensdag 30 april 2014

Mijn probleem? Ik vind alles leuk om te doen!

Zoals de titel al zegt, ik vind (bijna) alles leuk om te doen wat creatief bezig zijn betreft!  

Sinds een paar jaar ben ik weer actief creatief zullen we maar zeggen. Vroeger zat ik altijd met mijn oma te knutselen maar toen ik naar de middelbare school ging is dat eigenlijk gestopt. Tot een paar jaar geleden, ik kwam bij de activiteitentherapie terecht (tijdens het volgen van een "revalidatietraject") en ik was weer helemaal verkocht! Vriendlief wist niet eens dat dat in me zat...

En nu? Probeer ik elke dag wel even lekker bezig te zijn, het is voor mij een heerlijke ontspanning. Helaas kan ik het niet te lang en te veel achter elkaar, maar ik geniet van de momenten dat ik bezig ben. Ik kan ook uren zitten bedenken wat het volgende weer gaat worden, heerlijk...

Wat ik allemaal doe? Wat niet kan je beter zeggen...bloos! Ik vind het heerlijk om met een haakwerkje op de bank te zitten, als je alle prachtige projecten voorbij ziet komen op verschillende blogs of bijvoorbeeld uit mijn favoriete haakboek Haken en Meer dan kan ik niet wachten om aan de slag te gaan. Ik ben dan ook altijd met 10 dingen te gelijk bezig, daar ligt een omslagdoek, daar een deken, daar een vlaggetje, daar een granny en ga zo maar even door. Heerlijk!




Speksteen, sinds anderhalf jaar zit ik op een cursus speksteen, helemaal leuk! Soms lastig, als mijn handen weer eens niet willen mee werken, maar over het algemeen gaat het redelijk goed. Voordeel bij speksteen is dat het natuurlijk een wat zachter materiaal is, dus ik kan zo twee uur zitten schuren met alleen een schuurgaasje, niets geen grote vijlen en of kracht zetten, lekker er over heen wrijven. Inmiddels heb ik een aantal beelden gemaakt en heb ik besloten om (voorlopig) te stoppen. De steen gaat ingeruild worden voor de naaimachine... Naailes; Ik kom er aan!

Ook maak ik regelmatig leuke dingen voor in huis, zo heb ik een tijd geleden de wel bekende potjes met dieren er op gemaakt. Vrolijk ik het huis op met wat voorjaarsbolletjes in oude tuttige kopjes en ben ik lekker bezig met een heel fout borduurkussen.



Tot snel, lieve groetjes Liset

maandag 28 april 2014

Eerste blog...

Vandaag mijn allereerste blog op Tante Setje....Spannend!

Vanmiddag tijdens het op kleur sorteren van mijn kraaltjes (pfff) heb ik besloten om een blog te gaan "maken"...eindelijk! Ik zat er al een tijdje over na te denken, wel, niet, wel, niet, je kent het vast, maar vanmiddag was er ineens een; IK GA HET DOEN! Dus vanaf vandaag mijn eigen blog Tante Setje!!!!!

Ohhhh ik vind het eigenlijk wel heel spannend... Wat ga ik er op zetten? Vinden mensen het wel leuk om te lezen wat ik doe? Weten ze de blog wel eens te vinden? Zucht...en terwijl ik dit typ slaat weer de twijfel toe, moet ik het wel doen? Ja! Ik ga het gewoon doen!

Dus; Welkom op mijn blog Tante Setje!!!! 

Tot snel, lieve groetjes Liset

P.s. ik ga snel verder uitvogelen hoe het allemaal werkt........................